Ronde van Californië voor vrouwen – Slotrit voor Sierra, eindzege voor Hall

De Amerikaanse Katie Hall (UnitedHealthcare) moest zaterdag in eigen land de eindzege in de Ronde van Californië (WorldTour) niet meer uit handen geven. Winst in de vlakke slotrit ging naar de Cubaanse Arlenis Sierra (Astana). Na een vlakke rit en een bergetappe stond op de derde en laatste dag van de Ronde van Californië voor vrouwen een criterium gepland over 20 lokale rondjes in Sacramento. Daarin reed vooral de vrouwenkern van Team Sunweb zich in de kijker met veel aanvalswerk, maar ook veldrijdster Katie Compton probeerde in de slotfase de sprint te ontlopen.
Tevergeefs: de spurt was door het kopwerk van de ploeg van de leidster onafwendbaar, en daarin had Sunweb nog voldoende krachten over om de spurt aan te trekken voor de Amerikaanse Coryn Rivera. De oud-winnares van de Ronde van Vlaanderen kon het echter niet afmaken: ze werd vierde achter winnares Sierra, Alexis Ryan en Emma White. Sierra werd eerder dit seizoen vierde in Gent-Wevelgem.
Positiewissels bovenaan het algemene klassement kwamen er niet meer. Katie Hall, vrijdag de sterkste in de bergetappe, eindigt met 0:29 bonus op landgenote Tayler Wiles en 1:07 op de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Het is de eerste keer dat Hall erin slaagt de Ronde van Californië te winnen.

.bron: Belga