Rally van Portugal - Thierry Neuville autoritair leider

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na afloop van de derde wedstrijddag in de Rally van Portugal blijft Thierry Neuville (Hyundai i20) autoritair aan de leiding. De Belg heeft in de tussenstand 39.8 sec voorsprong op eerste achtervolger Elfyn Evans (Ford Fiesta). Teamgenoot Dani Sordo is derde op 57.2. Latvala (Toyota Yaris) en Evans wonnen zaterdag elk twee klassementsritten. Neuvile en Sébastien Ogier (Ford Fiesta) elk één. Neuville maakte vandaag het verschil in de 37,60 kilometer lange klassementsrit van Amarante. Bij de eerste doortocht was hij 17.2 sneller dan eerste achtervolger Evans. Bij de tweede doortocht 14.3. Met nog vijf ritten te rijden op zondag lijkt Neuville, na eerdere winst in de Rally van Zweden, op weg naar een tweede zege dit seizoen, de achtste uit zijn carrière. Bij winst neemt Neuville de leiding in het WK over van Ogier, die vrijdag van de baan ging.

De Noord-Ier Kris Meeke (Citroën C3) haalde het einde van de tweede dag niet. Zaterdagmiddag ging Meeke hard van de baan en moest hij opgeven. Sordo maakte in de laatste klassementsrit van de dag nog een spin en verloor daarbij 16 seconden. De Fin Teemu Suninen (Ford Fiesta) is in de stand genaderd tot 4.7 van Sordo.

Zondag worden er nog vijf ritten gereden, waaronder de dubbele doortocht in Fafe. De rally eindigt zondagnamiddag omstreeks 13u20 met de gebruikelijke powerstage.

.

bron: Belga