Pride Parade lokt 100.000 mensen naar Brussel

Pride Parade lokt 100.000 mensen naar Brussel

De 23ste Pride Parade heeft zaterdag 100.000 mensen naar Brussel gelokt, zo blijkt uit de officiële telling van de politie. De organisatie spreekt zelfs van meer dan 100.000 mensen. De stoet van de LGBTQI+-gemeenschap trok zaterdag door de straten van Brussel tussen toeschouwers die rijen dik langs de kant stonden. De parade stond in het teken van “Your local power”, de veiligheid in de eigen buurt. Met meer dan 70 activiteiten die sinds 4 mei plaatsvonden in het teken van de Belgian Pride was het voor de LGBTQI+-gemeenschap erg belangrijk om duidelijk te maken dat er moet worden ingezet op diversiteit en een geïntegreerd beleid.
“Die boodschap is erg belangrijk omdat het verkiezingen zijn. Het is belangrijk om eens te kijken naar wat er nog verbeterd kan worden binnen het lokale beleid”, stelt Elio De Bolle, de coördinator van de Belgian Pride.
“We hebben verschillende voorstellen, zoals de komst van een schepen van Gelijke Kansen of de integratie van een diversiteitscharter in sportverenigingen. Als je ziet hoeveel politieke partijen er deelnemen aan de parade merk je dat de beleidsmakers het wel beseffen”, voegt De Bolle toe.
Enige smet op de geslaagde Pride Parade was een aanval op de praalwagen van de N-VA. De politie moest tussenkomen en vijf mensen werden bestuurlijk aangehouden. De organisatie veroordeelt het voorval.
De feestvierders moeten nog niet naar huis, want het feest gaat zaterdag nog door tot middernacht met concerten in de Pride Village op de Brusselse Kunstberg.

bron: Belga