Nadal klopt Djokovic in Rome en gaat voor achtste titel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rafael Nadal (ATP-2) heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het Masters 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/4.872.105 euro). De Spanjaard klopte in de halve finales de Serviër Novak Djokovic (ATP-18) in twee sets: 7-6 (7/4) en 6-3. De wedstrijd duurde een uur en 58 minuten. Het was voor het eerst dat Djokovic, het elfde reekshoofd in Rome, in de halve finales van een ATP-toernooi stond na zijn elleboogblessure van vorig jaar. De Serviër was de voorbije twee jaren verliezend finalist in Rome, daarvoor trok hij tweemaal aan het langste eind. Maar dit jaar strandt hij dus in de halve finales.

Nadal, het topreekshoofd, kan morgen al zijn achtste titel pakken in de Italiaanse hoofdstad. Zijn laatste eindzege in Rome dateert wel al van 2013. In 2014 stond de Spanjaard in de finale, maar verloor hij die tegen Djokovic.

De 31-jarige Nadal neemt het morgen in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen de Kroaat Marin Cilic (ATP-5) en de Duitse titelverdediger Alexander Zverev (WTA-3).

bron: Belga