European League volley (m) - Red Dragons starten met 1-3 winst in Zweden

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Dragons (FIVB-15) zijn zaterdag in Orkelljunga met een 1-3 zege tegen Zweden (FIVB-78) gestart in de Golden European League. De setstanden waren 20-25, 25-23, 21-25 en 17-25. Andrea Anastasi startte met Kevin Klinkenberg, Jolan Cox, Matthias Valkiers, Tomas Rousseaux, Wannes De Beul, Arno Van De Velde en libero Lowie Stuer en bracht Igor Grobelny, Gert van Walle, Simon Peeters en Lienert Coosemans in.

In de Golden European League strijden de Red Dragons om groepswinst in poule A, waarin naast Zweden en België ook Estland (FIVB-32) en Slovakije (FIVB-26) zitten. Tot en met 6 juni spelen alle landen uit en thuis tegen elkaar met een plaats in de Final 4 als inzet.

De start tegen Zweden was onmiddellijk goed. In de eerste set kwamen er snel vier punten voorsprong, maar halfweg die set kwam Zweden terug in de wedstrijd. België versnelde een tweede keer en hield de voorsprong nu wel vast tot het seteinde. In de tweede set toonde de thuisploeg zich. Bijna de hele set waren de Belgen aangewezen tot achtervolgen; hoewel het op het eind nog bijna heel spannend werd. Zweden leek die lijn door te trekken in set drie, maar na de eerste technische time-out gingen de Red Dragons op en over de Zweden. In set vier was er dan lange tijd evenwicht, maar iets na halfweg kwam er dan Belgische controle die in een driepunter uitmondde.

België kan opgelucht ademhalen en toeleven naar de tweede wedstrijd van het programma. Woensdag wacht immers Estland al in een nieuwe uitwedstrijd in Rakvere. Volgende zaterdag is Aalst dan het strijdtoneel voor de eerste thuismatch tegen Slovakije.

.

bron: Belga