BK rally – Vincent Verschueren wint Sezoensrally

BK rally - Vincent Verschueren wint Sezoensrally

Vincent Verschueren (Skoda Fabia) heeft zaterdag in Bocholt voor de eerste keer in zijn carrière de Sezoensrally gewonnen. In de vijfde van in totaal negen rally’s van het BK versloeg de Oost-Vlaming Sébastien Bedoret (Skoda Fabia) met 2:08.40. Kris Princen (Skoda Fabia) eindigde op de derde plaats op 2:36:40. Een rekenfout van corijder Yannic Sterken kostte Princen de zege. Dankzij zijn zege in Bocholt komt Verschueren aan de leiding van het kampioenschap. Met 72 punten heeft hij vier punten voor op Princen (68). Sébastien Bedoret (44) is derde.
59 teams reden zaterdagochtend over het startpodium van de 42e Sezoensrally, klaar om 15 ritten af te werken waarvan een kwart op de beruchte maaskiezel. Verschueren kreeg eerder deze week de langverwachte motorupdate en bedankte zijn team daarvoor met de snelste tijd in de eerste rit. In de daarop volgende rit speelde hij de leiding kwijt aan zijn titelrivaal Princen. Princen en Verschueren bleven beurtelings snelste tijden rijden. Het bleef spannend tot Princens corijder Sterken bij aanvang van de tiendee rit een rekenfout maakte en zich drie minuten te vroeg aan de start aanbood. Het duo Princen-Sterken kreeg 3 minuten effectieve straftijd aan de broek en zakte naar de zesde plaats. Princen won in de slotronde vier van de vijf ritten, eindigde uiteindelijk nog derde en wist zo de schade enigszins te beperken. Eind vorige maand won Verschueren ook al de Rally van Wallonië.
Sébastien Bedoret, de protegé van Freddy Loix, zag een foutloze rally bekroond met de tweede plaats. Adrian Fernemont (Skoda Fabia), winnaar in Spa, moest opgeven omwille van problemen met de stuurbekrachtiging. De zege bij de GT’s ging naar Patrick Snijers (Porsche 997 GT3).
De volgende wedstrijd van het BK is de Rally van Ieper eind juni.

.bron: Belga