ATP Rome – Alexander Zverev verdedigt titel tegen Rafael Nadal

ATP Rome - Alexander Zverev verdedigt titel tegen Rafael Nadal

Het Masters 1.000-toernooi van Rome (4.872.105 euro) krijgt zondag de gedroomde finale tussen de eerste twee reekshoofden: de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2) en de Duitser Alexander Zverev (ATP-3). Nadal, met zeven toernooizeges recordhouder op het Italiaanse gravel, schakelde zaterdag in de halve finales de Serviër Novak Djokovic (ATP-18) met 7-6 (7/4) en 6-3 uit. Titelverdediger Zverev won in twee felbevochten sets van de Kroaat Marin Cilic (ATP-5): 7-6 (15/13) en 7-5.
De 31-jarige Nadal gaat zondag in zijn 114e finale voor een 78e ATP-titel en de derde dit seizoen, na de graveltoernooien van Monte-Carlo en Barcelona. Zverev, tien jaar jonger dan Nadal, puurde uit twaalf vorige finales acht titels. Ook hij won dit jaar al twee graveltoernooien: in München en Madrid. Vorig jaar hield Zverev Djokovic van een vijfde titel in de Italiaanse hoodstad door de Serviër in de finale met 6-4 en 6-3 te verslaan.
In vier vorige duels met Zverev, waarvan de laatste twee op gravel, trok Nadal telkens aan het langste eind. Vorige maand versloeg hij de Duitser nog in een Davis Cup-treffen met 6-1, 6-4 en 6-4.

.

bron: Belga