Weekend wordt warmer, meer kans op buien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het op de meeste plaatsen vrij zonnig. Aan zee blijft het overwegend bewolkt. De maxima liggen rond 18 graden. Komende nacht verschijnt er vrij veel lage bewolking. De temperatuur daalt tot rond 5 graden. Morgen zal de zon meer tijd nodig hebben om door het wolkendek te breken. De temperatuur klimt tot rond 19 graden. Vanaf zondag stijgt het kwik vlot boven 20 graden. We krijgen afwisselend zon en wolkenvelden, met een groeiende kans op buien, eventueel met onweer. Dat meldt het KMI. Deze namiddag wordt het op de meeste plaatsen vrij zonnig. In het westen lost de bewolking moeilijker op en vooral aan zee geraakt de zon er moeilijk of helemaal niet door. De maxima liggen rond 13 graden aan zee en in de Hoge Venen en tussen 16 en 19 graden in het centrum. De wind waait zwak tot meestal matig uit de noordelijke sector.

Vanavond is het op de meeste plaatsen licht of wisselend bewolkt, maar in de loop van de nacht verschijnt er over het noordwesten opnieuw veel lage bewolking met hier en daar wat nevel. In het zuidoosten van het land blijven er brede opklaringen aanwezig, maar later wordt er in de Ardense valleien mist gevormd. De temperatuur daalt tot rond 2 graden in de Hoge Venen, tot rond 5 graden in het centrum en tot 7 graden aan zee.

Morgen begint met veel lage bewolking in de noordwestelijke helft van het land en mistbanken in het zuidoosten. Geleidelijk zal de bewolking openbreken en komt de zon tevoorschijn, maar dit zal op sommige plaatsen toch moeizaam verlopen. Aan zee blijft het kwik opnieuw steken in de buurt van 13 graden. In het binnenland wordt het zachter met maxima tussen 15 en 19 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 17 en 20 graden elders. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag zijn er overal brede opklaringen. Vooral aan zee is er kans op vorming van lage bewolking en eventueel ook mist. De minima liggen tussen 5 graden in de Ardennen en 10 graden aan zee.

Zondag begint met brede opklaringen. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd en in de namiddag en avond verwacht het KMI in de oostelijke helft van het land buien, plaatselijk vergezeld van onweer.

bron: Belga