Vliegtuigcrash Cuba - Wellicht drie overlevenden na crash in Havana

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er hebben waarschijnlijk slechts drie inzittenden de vliegtuigcrash dichtbij de internationale luchthaven Jose Marti, in de Cubaanse hoofdstad Havana, overleefd. Dat melden de Cubaanse staatsmedia vrijdag. Er waren wellicht 104 passagiers en negen bemanningsleden aan boord van het neergestorte toestel. Volgens de Cubaanse overheidskrant Granma werden de drie overlevenden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval deed zich vrijdag voor met een Boeing 737 van de Mexicaanse maatschappij Damojh, zo schrijft het Cubaanse staatspersagentschap Prensa Latina. Medewerkers van de luchthaven stellen dat het toestel op weg was naar Holguin, een stad in het oosten van het Caraïbische eiland.

Het toestel zou zijn neergestort op het moment dat het zijn eerste bocht moest nemen. Het kwam vervolgens in een veld terecht. Volgens getuigen steeg er enorme rookpluim op van de plaats van de crash.

Miguel Diaz-Canel, de nieuwe Cubaanse president, is ter plaatse gekomen. Ook de brandweer en de politie zijn in groten getale aanwezig op de plaats van de ramp.

Aanvankelijk meldde Prensa Latina dat het ongeval gebeurde met een toestel van maatschappij Cubana de Aviacion, maar in de meest recente berichten wordt verwezen naar Damojh. Cubana de Aviacion zou een toestel van die Mexicaanse maatschappij gehuurd hebben om de lijnvlucht uit te voeren. De Cubaanse carrier heeft de voorbije maanden verschillende vliegtuigen uit roulatie gehaald wegens technische problemen en doet daarom een beroep op toestellen van andere maatschappijen.

Bron: Belga