Vliegtuigcrash Cuba – Meerderheid passagiers van neergestorte vliegtuig waren Cubanen

Vliegtuigcrash Cuba - Meerderheid passagiers van neergestorte vliegtuig waren Cubanen

De meerderheid van de passagiers van het vliegtuig dat vrijdag neerstortte nabij Havana is Cubaans. Dat meldt Granma, de officiële krant van de Cubaanse communistische partij. Aan boord van het toestel zaten een vijftal buitenlanders. De bemanning zou afkomstig zijn uit Mexico. Eerder maakte Granma bekend dat er in totaal 105 personen aan boord zaten van het vliegtuig, de bemanning inbegrepen. Onder hen ook een baby jonger dan twee jaar en vier kinderen. Drie inzittenden, allen vrouwen, zouden de crash overleefd hebben.
De Cubaanse president Miguel Díaz-Canel, die ter plaatse kwam, betuigde al zijn medeleven aan de slachtoffers op de Cubaanse televisie. Hij zei ook dat onderzoek meer duidelijkheid moet scheppen over de omstandigheden van het ongeval.
Het is de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación die de vlucht zou uitgevoerd hebben met de Boeing 737-200, die eigendom zou geweest zijn van de Mexicaanse maatschappij Global Air (Damojh Aerolíneas). Naar verluidt waren er vijf bemanningsleden.

bron: Belga