Schietpartij Houston - Tien doden en tien gewonden bij schietpartij op school in Texas

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij de schietpartij in de Santa Fe High School, in de Amerikaanse staat Texas, zijn tien doden en evenveel gewonden gevallen. Dat heeft gouverneur Greg Abbott vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt. De meeste slachtoffers waren studenten aan de hogeschool. De dader, die door de Amerikaanse media geïdentificeerd is als de 17-jarige Dimitrios Pagourtzis, volgde eveneens les aan de hogeschool. Hij kon gearresteerd worden door de politie. Daarnaast wordt ook nog altijd een tweede persoon door de politie ondervraagd.

Abbott zegt dat de schutter wellicht twee vuurwapens van zijn vader gebruikte om het bloedbad aan te richten. "Zijn vader was op legale wijze in het bezit van de wapens. Ik weet niet of hij er zich van van bewust was dat zijn zoon die wapens heeft kunnen recupereren", zo klonk het.

Daarnaast benadrukte de gouverneur dat er nog ongerustheid bestaat over de explosieven die de dader aan en in de school zou hebben achtergelaten. "Een van van de redenen waarom we daarover bezorgd zijn, is omdat we verschillende types explosieven ontdekt hebben", zo zegt hij.

De gouverneur verklaarde tot slot dat het om een van de "gruwelijkste" aanvallen ooit op een school in Texas ging. Hij kondigde meteen ook aan dat er een antwoord zal volgen. Abbott wil volgende week een rondetafel organiseren met experts. Zij moeten er volgens de gouverneur voor zorgen dat "dergelijke tragedies nooit meer zullen plaatsvinden". "We moeten meer doen dan alleen maar bidden voor de slachtoffers", zei hij.

Bron: Belga