Roberto Martinez tekent 2 jaar bij: "Mijn werk hier is nog niet af"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roberto Martinez tekende vandaag een contractverlenging voor twee jaar. De 44-jarige Catalaan blijft bondscoach tot na het EK van 2020, zijn vorige overeenkomst zou na het WK in Rusland aflopen. "Mijn werk hier is nog niet af", vertelde Martinez vandaag tijdens een persmoment in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). "Ik ben tevreden dat ik hier bijna twee jaar na mijn aanstelling opnieuw zit. Ik vertrouw de Technische Commissie en heb geloof in de toekomst van het Belgische voetbal. We werken hier aan een intrigerend project, er is veel beleving bij de fans en de spelers zijn gemotiveerd om naar de nationale ploeg te komen. We kunnen hier in stabiele omstandigheden werken."

Het nieuws omtrent de contractverlenging van de bondscoach kwam enigszins onverwacht. Martinez nam na de teleurstellende uitschakeling in de kwartfinales van het EK van 2016 over van Marc Wilmots en tekende bij de Belgische bond een contract tot na het WK van deze zomer in Rusland. Aanvankelijk werd gedacht dat de bondscoach zich met een geslaagd WK met de Duivels zou willen herlanceren in de Premier League, maar in de lente was plots te horen dat Martinez niet afkerig stond tegenover een verlengd verblijf bij de bond - het is geen geheim dat hij graag woont en werkt in België.

Hij tekende bovendien aan dezelfde voorwaarden en dat geeft aan dat hij voor de sportieve uitdaging kiest. "Ik ben niet voor financiële redenen naar België gekomen, anders had ik wel voor een andere uitdaging gekozen. Het sportieve primeert: ik heb hier twee jaar goed kunnen werken en wil dat graag voortzetten. Het komt nu enigszins als een verrassing, want we hadden gezegd dat we het WK zouden afwachten. Door nu al duidelijkheid te scheppen, kunnen we op het WK in stabiele omstandigheden werken. We willen de lijn van in de voorbereiding doortrekken."

bron: Belga