Ook Franciscus “Roy” Larmit in beroep in zaak van Kasteelmoord

Ook Franciscus "Roy" Larmit in beroep in zaak van Kasteelmoord

Ook Franciscus “Roy” Larmit gaat in beroep tegen zijn veroordeling in de zaak van de moord op Stijn Saelens. Larmit, die door de correctionele rechtbank van Brugge werd veroordeeld tot 15 jaar cel, houdt zijn onschuld staande. Dat melden zijn advocaten. Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene. Een jaar later werd de ondertussen overleden Eindhovenaar ‘Ronnie’ van Bommel ontmaskerd als de schutter. Het onderzoek spitste zich daarna vooral toe op de zoektocht naar de tweede uitvoerder.

Het DNA van Franciscus Larmit werd in februari 2015 gelinkt aan een spoor uit het dossier. De Tilburger verklaarde dat hij inderdaad optrad als chauffeur, maar ontkende dat hij wist wat zijn oom in Wingene van plan was. Na de moord hielp hij wel om het levenloze lichaam te begraven bij de chalet van Pierre Serry.

André Gyselbrecht en Evert de Clercq, beiden veroordeeld tot 27 jaar cel, tekenden eerder al beroep aan tegen het vonnis. Het openbaar ministerie ging gisteren in beroep tegen de strafmaat voor de vier beklaagden. Door die beslissing van het parket zou het proces dus voor de vier beklaagden overgedaan worden in het hof van beroep in Gent. Het beroep van de verdediging van Larmit zorgt ervoor dat er ook opnieuw een debat komt over de schuld van Larmit.

bron: Belga