Meisje mogelijk door politiekogel gedood tijdens achtervolging in Bergen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het tweejarige Iraaks-Koerdische meisje dat in de nacht van woensdag op donderdag bij een politieachtervolging stierf in een busje vol illegalen in Maizières werd geraakt door een kogel. Dat heeft de autopsie gisterenavond uitgewezen, zo meldt Eric Delhaye, de procureur des Konings van Doornik. Mogelijk gaat het om een verdwaalde politiekogel. Een vijftiental politiewagens achtervolgde in de nacht van woensdag op donderdag vanaf Namen op de E19/E42 een verdachte bestelwagen die, nadat de ordehandhavers schoten hadden gelost, ter hoogte van Maisières bij Bergen, Henegouwen, tot stilstand gebracht werd.

Uit verklaringen van Frédéric Bariseau van het parket van Bergen blijkt dat de bestuurder op het gaspedaal trapte op het moment dat de agenten uitstapten en met getrokken wapens naar de bestelwagen liepen. Hij zou daarbij geprobeerd hebben om de politiemensen omver te rijden, die op hun beurt meerdere schoten afvuurden om de bestelwagen te stoppen. De bestelwagen botste uiteindelijk tegen een voorligger.

Het voertuig had dertig Koerden, van wie 26 volwassenen, aan boord, meldde het parket van Doornik. In de bestelwagen troffen de reddingsdiensten een tweejarig meisje aan. De kleuter overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Intussen is het Comité P een onderzoek gestart naar de verantwoordelijkheid van de politieambtenaren.

bron: Belga