Jupiler Pro League - Moeskroen en Kortrijk winnen overbodige slotwedstrijden

Moeskroen en KV Kortrijk hebben vrijdag hun seizoen met een positieve noot afgesloten. Op de slotspeeldag van play-off 2a maakte Moeskroen brandhout van OH Leuven (5-0). De Kortrijkzanen ging met 1-3 winnen op het veld van Waasland-Beveren. Moeskroen had aan een eerste helft genoeg om de bezoekers uit Leuven rode wangen te bezorgen. Yannis Mbombo (6.), Sebastjan Spahiu (20.), Selim Amallah (25.), Christophe Diedhiou (44.) en Dimitri Mohamed (45.+2) namen de doelpunten voor hun rekening. OHL kwam met betere intenties uit de kleedkamer, maar langs geen van beide kanten viel nog een doelpunt.

Dan had KV Kortrijk het iets moeilijk op de Waaslandse Freethiel. Jérémy Perbet (35.) brak de ban voor de Kerels, die in de tweede helft het nummerieke overwicht hadden. Victorien Angban kreeg op slag van rust rood, nadat hij op de rug van een tegenstander was gaan staan. Na de pauze verdubbelde Abdul Ajagun (50.) met een heerlijke treffer de voorsprong. Nana Ampomah (52.) scoorde de gelijkmaker, maar Medjon Hoxha (90.+2) stelde de Kortrijkse prestigezege helemaal veilig. Teddy Chevalier kwam niet tot scoren, waardoor Hamdi Harbaoui wellicht gekroond mag worden tot topschutter van het seizoen.

De groepswinst van Zulte Waregem, dat door het forfait van Lierse niet in actie moest komen, stond al een tijdje vast. Essevee sluit groep A in play-off 2 af met 28 op 30. Daarna volgen KV Kortrijk (19), Moeskroen (14), OHL (9), Waasland-Beveren (8) en Lierse (7). Zulte Waregem kijkt in de finale van play-off 2 op 23 mei Lokeren in de ogen.