Bart Verhaeghe ziet België op WK als outsider

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met de contractverlenging van Roberto Martinez hoopt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stabiliteit en continuïteit te garanderen, minder dan een maand voor de start van het WK voetbal in Rusland. "Ik zie ons land daar als outsider", vertelde KBVB-vicevoorzitter Bart Verhaeghe vandaag tijdens een persmoment in de bondsgebouwen.

Onder Roberto Martinez werd er een 28 op 30 neergezet in de kwalificaties en de laatste verliespartij dateert alweer van anderhalf jaar geleden, toen Spanje droog met 0-2 kwam winnen op de Heizel. Dat levert een derde plaats op de FIFA-ranking op, maar dat geeft toch een vertekend beeld omdat de tegenstanders in de kwalificaties niet van het allerhoogste niveau waren. "Er zijn grotere voetballanden dan België: op het WK denk ik dan aan Frankrijk, Duitsland, Brazilië en Spanje - dat zijn de toernooifavorieten. België is outsider, net als Argentinië."

Met debutant Panama, Tunesië en Engeland kwam er een haalbare groep uit de bus tijdens de loting van begin december in het Kremlin in Moskou. De weg naar de tweede ronde ligt dus open, maar dan wordt het verraderlijk, met Polen, Senegal, Japan of Colombia in de achtste finales en een eventuele kwartfinale tegen Brazilië of Duitsland. "Op het WK zijn er geen makkelijke wedstrijden, net als in de play-offs. De kleinere landen zullen zich willen bewijzen. Het komt er dus eerst op aan de groepsfase te overleven en dan zullen we zien waar we terechtkomen. Ik wil echter geen druk leggen, ik heb het volste vertrouwen in deze selectie."

Bron: Belga