Medialaan en Persgroep verhuizen naar Antwerpen, ook redactie en studio van VTM NIEUWS

Medialaan en Persgroep verhuizen naar Antwerpen

News City, waar de verschillende nieuwsredacties van de Persgroep Publishing en Medialaan gaan samenwerken, vestigt zich vanaf het najaar van 2019 in Antwerpen. Het brengt de redacties van onder andere Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo, Dag Allemaal en VTM NIEUWS samen onder één dak. Ook de redactie van VTM NIEUWS en de studio verhuizen dus naar Antwerpen. Er wordt wel bekeken of er een set komt in Vilvoorde voor dringende interventies. De Persgroep is uitgever van onder meer Humo, Het Laatste Nieuws en De Morgen. Medialaan overkoepelt onder meer de merken VTM, Q2, Q-Music en Joe. Beide mediagroepen kondigden midden maart aan dat alle redacties samensmelten onder de naam News City en samen onder één dak komen. Aangezien De Persgroep in Antwerpen een gloednieuwe hoofdzetel optrekt, werd de stad als belangrijkste kanshebber bestempeld.

De vakbonden en journalisten van beide bedrijven toonden zich echter sceptisch en ongerust over die plannen. “Brussel is toch het politieke en economische hart van België en de Europese Unie. Journalisten stellen zich vragen bij de mogelijke verhuis naar Antwerpen. Hoe gaan zij vlot in Brussel geraken met al die files”, luidde onder meer de kritiek.De Persgroep Publishing en Medialaan maakten bekend dat alle redacties effectief naar Antwerpen verhuizen, ook de redactie en de studio van VTM NIEUWS, nu nog gevestigd in Vilvoorde.

VTM NIEUWS wordt na de verhuis dus vanuit Antwerpen uitgezonden. “Het is een logische stap dat we ook de VTM NIEUWS-studio verhuizen naar Antwerpen, zodat álle nieuwsredacties zich op 1 locatie huisvesten”, zegt Kris Hoflack, directeur nieuws. “Zo is elke redactie, ieder met zijn eigenheid, direct verbonden met elkaar. We bekijken wel om een set te voorzien in Vilvoorde voor dringende interventies, maar de reguliere nieuwsuitzendingen gebeuren vanaf het najaar van 2019 vanuit onze studio in Antwerpen.”

Peter Bossaert, de CEO die aan het hoofd stond van het strategisch team van het eengemaakte bedrijf, verliet eind april het bedrijf wegens een verschil in visie.

bron: Belga