Directie De Lijn betreurt actie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De dienstverlening van De Lijn is verstoord door de eerste dag van een vierdaagse staking van de socialistische en liberale vakbond. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten. De directie laat weten dat ze de actie betreurt. Doordat de chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers de actie niet steunen, zijn er wel bussen en trams uitgereden.De vervoermaatschappij probeert de werkwillige chauffeurs in te zetten op een aantal prioritaire assen. Informatie komt zo snel mogelijk online op https://verstoring.delijn.be/.

In de stad Antwerpen was om 7 uur een derde van de trams en ruim een kwart van de stadsbussen op de baan. In regio Turnhout verloopt de dienstverlening vrij normaal: 85 procent is aan de slag gegaan. In het Mechelse is 40 procent van de eigen chauffeurs op de baan.

In Limburg is vanmorgen twee derde van de vroege ochtendritten uitgereden. In Oost-Vlaanderen is de bediening op de streeklijnen verbeterd. In Vlaams-Brabant is ongeveer 70 tot 80 procent van de bussen uitgereden. In West-Vlaanderen is de hinder het grootst in de kustregio. Op de streeklijnen rijdt daar ruim de helft van de bussen.

bron: Belga