Crocs maken een comeback in de modewereld

Crocs maken hun comeback in de modewereld
Public Domain Pictures / P. Griffin

Crocs zijn weer helemaal hip en trendy. Dat komt onder meer doordat bekende modehuizen hun eigen versie van de schoen op de markt brengen. Vorig jaar gingen er maar liefst 300 miljoen paar van de ‘klompen’ over de toonbank. 

Al vanaf hun ontstaan zijn de meningen over Crocs verdeeld. Of je nu fan bent van het comfortabele schoeisel of niet, het is een feit dat ze de laatste tijd weer populair zijn.

BalenciagaUit cijfers van eBay blijkt dat er in april maar liefst 25.000 keer naar Crocs gezocht werd op de website. Tegelijk werden er vorige maand 15.000 paren van verkocht op de tweedehandssite. Dat komt ongeveer overeen met één paar per 3 minuten.

Het merk heeft zijn heropleving mede te danken aan enkele grote high-fashion ontwerpers. Zo bracht modehuis Balenciage zijn eigen versie van de schoen uit, met een prijskaartje van 850 dollar (720 euro). Ondanks de cynische respons, waren de gepimpte Crocs binnen de kortste keren uitverkocht.

Kanye West

Ook rapper en ontwerper Kanye West deelde op Twitter een foto van zijn ‘Yeezy dia’s’, die toch veel weg hebben van de tuinschoentjes.