Cocktailexpert geeft 4 tips voor perfecte gin-tonic

Met de zomer in zicht kijken we steeds meer uit naar zonnige terrasjes en verfrissende cocktails. Cocktailexpert, Sam Carter, helpt ons bij het maken van de perfecte gin-tonic en geeft vier tips. En daar komt verrassend genoeg geen schijfje limoen of citroen aan te pas. 
door
annelies.leys
Leestijd 2 min.

1. Kies het juiste glas

De vorm van het glas is superbelangrijk, aldus Sam Carter, cocktailexpert en ambassadeur van het bekende ginmerk Bombay Sapphire. De beste optie is een ballonglas. "90 tot 95% van wat we smaken, komt van wat we ruiken. Deze glazen werken goed omdat je er letterlijk middenin zit met je neus", vertelt hij in een interview met Business Insider.

2. Vermijd citroen en limoen

Wanneer Sam Carter een gin-tonic bestelt op restaurant, krijgt hij die liever zonder schijfje citroen of limoen. "Die citroentjes zijn vaak voorgesneden en liggen al een hele dag in water te dobberen voor ze met bruine randjes in je glas terechtkomen", legt hij uit. Niet heel smakelijk dus. Een betere optie is volgens Carter om munt en gember toe te voegen. Die smaken halen het beste in de gin naar boven. Geen fan van munt of gember? Kies dan voor lokale producten. "Dat doen chef-koks al jaren en zouden we in de drankenindustrie ook moeten doen", aldus de ginexpert.

3. Eén deel gin, twee delen tonic

Volgens Carter is dat de ideale verhouding om ervoor te zorgen dat het drankje gebalanceerd blijft. Niet te veel gin en niet te veel tonic.

4. Gebruik veel ijs

"Elke dag zie ik dat mensen veel te weinig ijs in hun gin tonic doen", vertelt Carter. Wil je je drankje koud houden? Doe er dan extra veel ijsblokjes in, want hoe meer er in het glas zitten, hoe langzamer het smelt.