Na de middag wisselvallig met plaatselijke buien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft deze namiddag vrij warm, met maxima tot 14 graden aan zee en 21 graden in het centrum van het land. Het wordt wisselend bewolkt met plaatselijke buien. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kunnen die buien vergezeld zijn van onweer. Er wordt vrij veel wind verwacht, met aan de kust rukwinden tot 55 of 60 km/u. Dat meldt het KMI. Vanavond zijn er aanvankelijk nog buien mogelijk, vooral in het zuiden en zuidwesten van het land. Geleidelijk zullen de buien verdwijnen en krijgen we overal droog weer. De minima liggen tussen 5 en 10 graden.

Morgen wordt het droog, wisselend tot zwaarbewolkt en frisser, met maxima rond 16 of 17 graden in het centrum van het land. In de namiddag zijn er, vooral in het zuiden van het land, meer opklaringen mogelijk. In de nacht van donderdag op vrijdag blijft het meestal zwaarbewolkt en droog. Het kwik daalt naar waarden tussen 5 en 10 graden.

Vrijdag krijgen we droog weer. Eerst hangt er nog vrij veel bewolking, maar later nemen de opklaringen toe vanaf de kust. De maxima liggen tussen 11 en 17 graden.

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog, met maxima tussen 13 graden aan zee en 18 graden in de Kempen. Van zondag tot midden volgende week krijgen we een vrij wisselvallig weertype. In de voormiddag is het vaak droog met brede opklaringen, in de namiddag zijn er meer stapelwolken waaruit plaatselijk een (onweers)bui kan vallen. Het is vooral vanaf maandag dat de kans op buien toeneemt. De maxima stijgen lichtjes van zo'n 21 graden op zondag tot 23 graden daarna.

bron: Belga