Beperkt aantal scholen dicht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er worden vandaag duizenden leerkrachten verwacht op de betoging in Brussel. Dat heeft als gevolg dat er in sommige scholen hinder is. Maar zowel Katholiek Onderwijs Vlaanderen als GO!, het onderwijs van de Vlaamse gemeenschap, zegt dat slechts in zeer uitzonderlijke gevallen scholen volledig dicht blijven. De christelijke onderwijsvakbond COC verwacht mogelijk tot 10.000 onderwijsmensen in de straten van Brussel. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits liet verstaan dat er stakingsrecht is, maar benadrukte ook dat er duidelijke communicatie moet kunnen zijn van de scholen naar de ouders.

"Op basis van voorlopige informatie lijkt het erop dat de meeste scholen open zijn", zegt woordvoerster Marijke Van Bogaert van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. "Dat betekent dat de lessen gewoon plaatsvinden of dat er voorzien is in opvang. Slechts in heel uitzonderlijke gevallen is de school dicht."

Bij het gemeenschapsonderwijs klinkt dezelfde boodschap. "We hebben indicaties dat de hinder beperkt blijft", zegt woordvoerster Nathalie Jennes. "Ik heb maar weet van één school die dicht is: basisschool De Regent in Gingelom."

bron: Belga