Dochter Kurt Cobain verliest iconische gitaar na echtscheiding

AFP / E. McIntyre

Scheiden is lijden en dat gezegde geldt niet alleen voor gewone stervelingen.  Na een pijnlijke liefdesbreuk moet Frances Bean Cobain, dochter van Nirvana-frontman Kurt Cobain, de gitaar van haar beroemde vader afstaan aan ex-man Isaiah Silva. 

Frances vroeg twee jaar geleden de scheiding aan van muzikant Isaiah Silva, maar dat proces verliep niet zonder slag of stoot. De akoestische gitaar van Kurt Cobain die gebruikt werd tijdens de legendarische MTV-unplugged sessie werd het zwaartepunt van de procedure. De ex-man van Cobain’s dochter beweerde dat zij het instrument cadeau had gedaan, iets wat ze altijd ontkend heeft. De gitaar had voor haar een grote emotionele waarde, in tegenstelling tot Isaiah die miljoenen zou kunnen krijgen bij een veiling.

BeslissingNa een maandenlange bitsige strijd heeft een rechter nu een beslissing genomen en die speelt in het voordeel van Silva. Hij krijgt het instrument, zij mag in hun huis blijven wonen en moet geen alimentatie betalen. De beslissing is op zijn zacht gezegd een zware opdoffer voor Frances: “Het voelt alsof er een stukje van mij ontbreekt.”