Windsor maakt zich op voor huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Prins Harry en Meghan Markle zeggen 'ja'

In het Britse stadje Windsor, ten westen van Londen, wordt alles in gereedheid gebracht voor het koninklijke huwelijk van prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) op zaterdag. De politie verwacht dan meer dan honderdduizend bezoekers, die allemaal een glimp willen opvangen van het pasgetrouwde paar. Het huwelijk vindt plaats in de St. George’s Chapel in Windsor Castle, het 948 jaar oude kasteel waar de Britse koninklijke familie regelmatig verblijft. De plechtigheid zal te volgen zijn op televisie en op de middag plaatsvinden. De aartsbisshop van Canterbury, het religieuze hoofd van de anglicaanse Kerk, leidt de huwelijksmis.
Prins William is Harry’s getuige, zijn verloofde Meghan doet het zonder. Hoewel Meghan niet altijd een makkelijke relatie had met haar vader, Thomas Markle, is hij het die haar naar het altaar zal begeleiden. Hij scheidde van zijn vrouw Doria Ragland toen Meghan zes was. Hij hield contact met zijn dochter, maar zijn ex-vrouw voedde hun dochter alleen op.
Na de viering zal het pasgetrouwde koppel het paleis uitgereden worden in een paardenkoets, om 20 minuten lang de menigte te groeten. Ze keren daarna terug naar het kasteel voor hun “wedding breakfast”, dat georganiseerd wordt door de Queen. Daarna volgt de avondreceptie, aangeboden door prins Charles, de vader van Harry, in Frogmore House.
Wie de gasten zijn is niet geweten, zeker is wel dat er geen politici of wereldleiders bijzijn. Beroemdheden als Elton John, Ed Sheeran, David en Victoria Beckham zouden een uitnodiging gekregen hebben, al werd dat niet officieel bevestigd. Ook de andere voormalige Spice Girls zouden mogen komen.
Het koppel ontmoette elkaar voor het eerst in juli 2016, in november dat jaar bevestigde het Britse koningshuis hun relatie. Ze werden door een gemeenschappelijke vriend aan elkaar voorgesteld, vertelden ze aan BBC. Voor Meghan is het niet haar eerste huwelijk. Ze was eerder al getrouwd met de Amerikaanse filmproducent Trevor Engelson.

bron: Belga