Robin van Persie verlengt contract bij Feyenoord

door
Belga
Leestijd 2 min.

Robin van Persie heeft zijn voetbalpensioen met een jaartje uitgesteld. De aanvaller van Feyenoord, die in augustus 35 wordt, heeft besloten nog een seizoen door te gaan. Dat maakte de Nederlander in de vannacht bekend via diverse media.

Van Persie twijfelde vorige maand na de bekerwinst in De Kuip tegen AZ (3-0), waarin hij scoorde, geruime tijd over zijn toekomst. Feyenoord wilde hem graag nog een jaartje in actie zien en deed hem ook een aanbieding. Na een paar weken bedenktijd ging de 102-voudig international van Oranje alsnog akkoord met een nieuw contract.

Van Persie voelt zich nog te veel liefhebber om nu al te stoppen. "De kern is plezier. Lekker op het veld bezig zijn. Samen beter worden. Uiteindelijk heeft dat plezier de doorslag gegeven. Op de dagen dat ik aan stoppen dacht, voelde dat op een bepaalde manier heel eng. Blijkbaar was ik er gewoon nog niet aan toe", laat de topscorer van Oranje (vijftig goals) op AD.nl weten.

Van Persie debuteerde in februari 2002 voor Feyenoord in de Nederlandse Eredivisie. In 2004 verhuisde hij naar Arsenal. Daarna kwam de spits ook nog uit voor Manchester United (2012-2015) en Fenerbahçe (2015-begin 2018). Hij keerde eind januari terug naar De Kuip.

Op de erelijst van Van Persie prijkt onder meer een UEFA Cup (Feyenoord in 2002), een landstitel (Manchester United in 2013), een FA Cup (Arsenal in 2005) en een KNVB-beker (Feyenoord in 2018). Met Oranje werd hij tweede (in 2010) en derde (in 2014) op het WK.

Bron: Belga