Matej Mohoric triomfeert in tiende Giro-rit

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Sloveen Matej Mohoric (Bahrain Merida) heeft vandaag de tiende rit in de 101e Ronde van Italië op zijn naam geschreven, voor de Duitser Nico Denz en de Ier Sam Bennett. De Brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) behoudt de roze leiderstrui. Esteban Chaves kreeg een stevige oplawaai en moet zijn klassementsambities opbergen. Het peloton kreeg 244 kilometer tussen Penne en Gualdo Tadino voor de kiezen, de langste rit in deze Giro. Met onderweg drie beklimmingen (1 van 2e, 1 van 3e en 1 van 4e categorie) in het verschiet, trok een groepje met onder meer Ben Hermans snel op avontuur. Esteban Chaves, bij de start nog tweede in de stand, verloor al snel de voeling met het peloton. De teams van de klassementsrenners legden er vervolgens duchtig de pees op, waardoor Hermans en co. nog voor halfweg werden ingerekend. De groep-Chaves zag het peloton steeds verder wegrijden.

Na enkele aanvallen vanuit het peloton begonnen de Sloveen Matej Mohoric en de Duitser Nico Denz als eersten aan de laatste tien kilometer. Hun bonus op het peloton bleek voldoende om het uit te zingen tot aan de meet. Mohoric had uiteindelijk nog de meest frisse benen. Bennett was de snelste van de achtervolgende groep, op 34 seconden.

Morgen staat de elfde etappe op het programma, een 156 kilometer lange rit over een heuvelachtig parcours tussen Assisi en Osimo. De etappe is een eerbetoon aan wijlen Michele Scarponi. De renners passeren Filottrano, waar Scarponi vorig jaar om het leven kwam tijdens een training.

Bron: Belga