Kunsthumaniora Brussel geeft mode- en podiumtalent een boost met nieuwe opleidingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Kunsthumaniora Brussel heeft zijn twee nieuwe opleidingen 'mode en creatie' en 'podiumtechnieken' voorgesteld. Als eerste Brusselse domeinschool 'kunst en creatie' neemt de Kunsthumaniora het initiatief om, nog voor de hervorming van het secundair onderwijs, het Brusselse mode- en podiumtalent al op jonge leeftijd extra te ondersteunen met een volwaardig studieaanbod. De richtingen 'mode en creatie' en 'podiumkunsten' kunnen vanaf het derde middelbaar gekozen worden. De leerlingen krijgen dan, naast de algemene vakken, tot 18 uur per week specifiek les over het gekozen vakgebied.

"Om het creatieve talent van de leerlingen ten volle te ontplooien en hen van bij de start te laten kennismaken met podiumkunst, kiezen we voor een integrale aanpak waarbij de leerlingen voortdurend in dialoog gaan met de andere kunstdisciplines en samenwerken met de leerlingen woord, muziek en dans", aldus Serge Algoet, directeur van de Kunsthumaniora Brussel.

Eens afgestudeerd kunnen ze doorstromen naar een opleiding aan de modeacademie, naar een bacheloropleiding podiumtechnieken of kunnen ze meteen aan het werk binnen hun vakdomein.

Een andere ambitie van directeur Algoet is het vergroten van de sociaal-culturele mix in de school en het bereiken van allochtone ouders en hun kinderen. Ze zijn nog te vaak onbekend met het kunstonderwijs en de doorstromingsmogelijkheden. Een samenwerking met het basisonderwijs is daarbij belangrijk. "Zo kunnen we het Brusselse creatief talent al op jonge leeftijd warm maken voor de mode en de podiumkunsten", aldus directeur Algoet.

bron: Belga