Kersvers zwembondvoorzitter Motton zal luisteren naar onvrede binnen waterpolo

door
Belga
Leestijd 2 min.

Daniel Motton, de kersverse voorzitter van de Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB), zal rekening houden met de onvrede die heerst binnen de waterpolowereld. Hij hoopt zo te vermijden dat het waterpolo zich afsplitst van de KBZB. Dat verklaarde hij dinsdag aan Belga. "Ik hoop dat ik de opvolging van Michel Louwagie waardig kan verzekeren", stelde Motton, die in de race naar het voorzitterschap concurrentie had van onder anderen ex-topzwemmers Brigitte Becue en Sidney Appelboom. "Mijn ervaring als HR-manager bij bedrijven als Ford, Umicore en nu busbouwer Van Hool zal me helpen bij de ongetwijfeld complexe dossiers die ook bij de zwemfederatie op me af zullen komen."

"Ik denk dat ik de bondstop heb kunnen overtuigen dat ik er voor alle zwemdisciplines zal staan. Momenteel ben ik de waarnemende voorzitter van de Koninklijke Antwerpse Zwemclub Scaldis, waarin met zwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en schoonspringen toch vier disciplines vertegenwoordigd zijn. Ook in mijn zwemcarrière heb ik vele facetten van het zwemmen meegemaakt." Zo verzamelde Motton Belgische titels op de 100 meter vrije slag en met verschillende aflossingsteams. Verder was hij ook actief als international in het waterpolo en coachte hij enkele universitaire zwemteams op universiades.

Binnen de waterpolowereld weerklonk recent de roep om onder andere meer middelen, ook Motton zelf was kritisch voor Louwagie en co. "Ik zal zeker luisteren naar de verzuchtingen binnen het waterpolo, er moet meer transparantie komen over de geldstromen. Verder pleit ik voor een positieve aanwezigheid op de sociale media."

Michel Louwagie is ervan overtuigd dat met Motton een goede nieuwe voorzitter verkozen is. "Hij is de geknipte man om de verbindingspersoon te zijn tussen de Vlaamse en Franstalige zwemfederaties, wat heel belangrijk is. Voor mij komt er een einde aan twintig jaar voorzitterschap. Maar die beslissing heb ik al in september genomen, dus dat is al verwerkt."

Motton werd verkozen voor een mandaat van drie jaar (voorheen termijnen van twee jaar), tot na de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Nadien is het de bedoeling over te schakelen op mandaten van vier jaar.

bron: Belga