Ebbenhouten Schoen – Luyindama wil tweede plaats veiligstellen “om teleurstelling door te spoelen”

Ebbenhouten Schoen - Luyindama wil tweede plaats veiligstellen "om teleurstelling door te spoelen"

Standard-verdediger Christian Luyindama zag zijn sterke debuutseizoen in de Jupiler Pro League bekroond worden met een nominatie voor de Ebbenhouten Schoen. Op de verkiezing voor de beste Afrikaans speler van België eindigde Luyandama op de vijfde plaats. Nu focust de Congolees volledig op het laatste duel in play-off 1 tegen Charleroi om de tweede stek in het klassement veilig te stellen. Standard telt twee punten meer in de stand dan Anderlecht. Met een punt terugkeren uit Charleroi is voldoende om vicekampioen te worden. “Ik denk dat we tegen Charleroi wel zullen winnen. Daarvoor zullen we alles doen. Er heerst toch een licht gevoel van teleurstelling binnen de groep. De tweede plaats zou die toch een beetje doorspoelen”, zei Luyindama maandagavond in Anderlecht, waar de Ebbenhouten Schoen werd uitgereikt.
De 24-jarige Congolees moest wachten op de zesde speeldag om te debuteren, maar groeide intussen uit tot een rots in de branding bij Standard. In de Vurige Stede werd hij de chouchou van de fans. “Het begin was moeilijk, maar ik heb er een mooi seizoen op zitten. We hebben als ploeg knappe dingen laten zien. De bekerwinst is de mooiste herinnering. Ik pakte meteen een prijs in mijn eerste seizoen bij Standard”, aldus Luyindama.
Dankzij onder meer zijn vier doelpunten is de bonkige verdediger op de radar gekomen van buitenlandse clubs. “Maar ik blijf nog zeker een seizoen bij Standard. Ik heb hier een contract voor vier jaar. Voorlopig zijn er ook geen aanbiedingen. En ik hou van het vuur dat woedt in deze club. De hitsige sfeer op Sclessin, ik word er emotioneel van”, zei Luyindama. “De Premier League is de perfecte competitie voor mij, maar ik heb nog ambities met Standard. De Champions League spelen bijvoorbeeld.”

bron: Belga