Vrouw vilt en eet bedreigde dieren en zet video op YouTube

Vrouw vilt en eet bedreigde dieren en zet video op YouTube
YouTube / DailyNewsUSA

Een Cambodjaanse vrouw is gearresteerd nadat ze op YouTube filmpjes postte waar ze bedreigde diersoorten vilt en opeet. Ze plaatste de video’s online om er geld mee te verdienen. Het kanaal is ondertussen opgedoekt. 

Een koppel uit een klein dorpje in Cambodja heeft het wereldnieuws gehaald met hun YouTube-video’s. Daarop was te zien hoe een vrouw bedreigde diersoorten vilt, op een kampvuur grilt en achteraf smakelijk opeet. Op het YouTube-kanaal ‘Natural Life TV’ noemde het koppel zichzelf ‘overlevingsdeskundigen’.

Beschermde diersoorten

De beelden wekten heel wat woede op bij dierenliefhebbers. Die commotie begrijpt het Cambodjaanse koppel niet. “De dieren die we klaarmaakten zijn niet bedreigd, enkel beschermd. Er was maar één diersoort met uitsterven bedreigd”, verdedigden ze zich. De vrouw at onder andere diverse beschermde vogelsoorten, een grote hagedis, een haai en een pijlstaartrog. Ook een met uitsterven bedreigde viskat werd het slachtoffer van het koppel. Nadat de vrouw werd opgepakt, verontschuldigde ze zich voor het slachten van de dieren.