Vrouw voedt ‘hond’ op die beer blijkt te zijn

Deze vrouw haar hond bleek uiteindelijk een beer te zijn
Foto Flickr

Een Chinese vrouw heeft twee jaar geleden een Tibetaanse Mastiff puppy gekocht. Maar al snel merkte ze dat het dier eigenlijk geen hond was, maar een beer, wiens soort met uitsterven is bedreigd. Uiteindelijk bracht ze hem naar een reddingscentrum voor dieren. 

De puppy groeide snel en bleef maar groeien. “Hoe meer hij groeide, hoe meer hij op een beer ging lijken”, vertelt de vrouw aan China News Network. Het ‘huisdier’ verorberde dagelijks twee emmers noedels en een kist fruit.

200 kilo

De eigenares van de beer, Su Yun, besefte naar eigen zeggen dat ze geen echte puppy had gekocht. Toch kon ze het niet over haar hart krijgen om het dier naar een dierencentrum te brengen.

Toen het dier echter 200 kilo woog en de verzorging zwaarder werd, vond Yun dat het tijd werd om in te grijpen. De vrouw had bovendien gelezen dat het illegaal is om een beschermd wild dier zonder vergunning te houden. Ze nam daarom contact op met het Yunnan Wildlife Rescue Center.

Zwarte markt

Het dier, een Aziatische zwarte beer, behoort tot een bedreigde diersoort. Er zijn nog amper 50.000 exemplaren van – als gevolg van stroperij en de veranderende habitat. Het is opmerkelijk dat de oplichters geen goedkoper hondenras aanboden en in plaats daarvan de beer op de zwarte markt verkochten. Hun poten, huid en galblaas zijn immers essentiële ingrediënten in de traditionele Chinese geneeskunde, die duizenden euro’s zouden opleveren. De reddingswerkers van het Rescue Center zijn blij dat deze beer het goed stelt, hoe onwaarschijnlijk het verhaal ook is.