Deense start-up lanceert ondergoed dat je niet hoeft te wassen

Instagram / organicbasics

Je onderbroeken weken aan een stuk niet wassen? Het lijkt walgelijk, maar volgens de Deense start-up ‘Organic Basics’ is het vanaf heden mogelijk. Hun idee is gebaseerd op kledij dat NASA-personeel draagt. 

De start-up ‘Organic Basics’ verkoopt T-shirts, onderbroeken en sokken die je weken lang kan dragen zonder dat het begint te stinken. In de stof zit een component genaamd ‘SilverTech 2.0’ dat 99% van de bacteriën doodt, inclusief vervelende geurtjes. Het high-tech ondergoed moet water en energie besparen. Ook zijn alle materialen recycleerbaar.

NASA

De ontwerpen haalden hun inspiratie bij ruimteagentschap NASA. Astronauten moeten vaak lange periodes in kleine ruimtes doorbrengen. Vanwege praktische redenen en om ziektes te voorkomen krijgen de astronauten kledij met vergelijkbaar materiaal. “We zijn ervan overtuigd dat onze uitvinding de wereld gaat vooruithelpen. De mode-industrie is de op één na meest vervuilende ter wereld. Daar moet verandering in komen”, aldus een woordvoerder van ‘Organic Basics’.