Pro League Gala - Ivan Leko is trots op prijzen voor Club Brugge

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ivan Leko, trainer van kersvers landskampioen Club Brugge, ontving maandag zijn eerste individuele trofee als coach op het Pro League Gala in Brussel. "De prijzen die Club Brugge deze avond heeft ontvangen, maken me echt trots", zei de Trainer van het Jaar. De 40-jarige Kroaat kwam vorige zomer zonder al te veel ervaring over van Sint-Truiden, maar deed het als opvolger van Michel Preud'homme uitstekend. "Hans Vanaken is Profvoetballer van het Jaar, Ruud Vormer won de Gouden Schoen en Wesley is Belofte van het Jaar. Dat maakt me als trainer echt trots", stelde Leko, die Ricardo Sá Pinto (Standard) en Philippe Clement (Genk) vooraf ging.

"Op basis van het voetbal dat wij over een heel seizoen lang gebracht hebben, zijn de prijzen van deze avond voor Club Brugge terecht", vervolgde Leko. "Maar de grootste prijs is natuurlijk de titel, het resultaat van heel wat teamwork. Vanaf dag één bij Club heb ik gezegd dat de ploeg voorop staat. Onze sterkte dit jaar was het collectief."

"We hebben nu twee dagen vrij. Zondag willen we nog een goede slotmatch spelen tegen AA Gent, we zullen er alles aan doen om te winnen. En daarna volgt een welverdiende vakantie", besloot Leko.

bron: Belga