Pro League Gala - "Bekroning van fantastisch seizoen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De erkenning van zijn collega's als Profvoetballer van het Jaar deed Hans Vanaken maandag zichtbaar deugd. "Het is heel fijn als de andere spelers je zo hoog inschatten", zo verklaarde de 25-jarige aanvallende middenvelder van Club Brugge op het Pro League Gala in Autoworld in Brussel. De Limburger telde 86 punten voorsprong op ploeggenoot en Gouden Schoen Ruud Vormer. "Ruud kende ook een fantastisch seizoen en maakte zeker ook kans op deze prijs. Maar ik ben uiteraard heel tevreden dat ik de winnaar ben. De eerste twee matchen van het seizoen begon ik op de bank, maar daarna heb ik heel constant gepresteerd met heel wat doelpunten en assists", stelde Vanaken, die wel nog wat werkpunten ziet. "Ik moet nog aan kracht winnen en in de duels moet ik bepalender zijn."

Zondag verzekerde Club Brugge zich van de vijftiende landstitel uit de clubgeschiedenis. "We hebben een fantastisch seizoen achter de rug, en deze trofee is daar ook een bekroning van", vervolgde de aanvallende middenvelder, die na het titelfeest pas om 5u in bed lag. "We werden snel uitgeschakeld in Europa, maar uiteindelijk zijn we dat snel te boven gekomen. Dit was het seizoen van Club Brugge, dat zie je ook aan wie de trofeeën voor Trainer van het Jaar (Ivan Leko) en Belofte van het Jaar (Wesley) wonnen."

Vanaken kreeg de trofee uit handen van bondscoach Roberto Martinez, die op 21 mei zijn WK-selectie bekendmaakt. "Ik hoop er natuurlijk bij te zijn in Rusland, maar ik ben nog nooit geselecteerd. Ik verwacht dat er geen nieuwe namen bijkomen, volgens mij heeft Martinez al de selectie in zijn hoofd", besloot Vanaken.

bron: Belga