België gaat tegen Italië op zoek naar eerste finale

België gaat tegen Italië op zoek naar eerste finale

België neemt het donderdag op het Europees kampioenschap voor voetballers onder 17 jaar in de halve finales op tegen Italië. De jonge Duivels plaatsen zich bij winst voor het eerst voor de finale van het EK. “Maar eerst moeten we de stugge Italianen nog zien te verslaan”, blikte bondscoach Thierry Siquet vanavond bij Belga vooruit. Italië plaatste zich gisteren al voor de halve finales door met 1-0 te winnen van Zweden. “Italië staat altijd heel goed georganiseerd. Het tactische aspect wordt er vanaf heel jonge leeftijd in gedrild”, weet Siquet. “Maar ze hebben ook enkele spelers met veel kwaliteiten, zowel technisch als fysiek.”

België legde titelverdediger Spanje in de kwartfinales over de knie, maar veel tijd voor euforie was er niet. “Na de wedstrijd zag ik vooral serene spelers die al helemaal met de match tegen Italië in hun hoofd zitten. We hebben nog twee dagen om die partij voor te bereiden.”“De Italianen kregen 24 uur langer om te recupereren, want zij hebben zondag gespeeld. We gaan de jongens dan ook vooral mentaal voorbereiden op die partij, zodat ze zonder stress aan de halve finales kunnen beginnen. Ze hebben genoeg ritme in de benen en kunnen de rust gebruiken.”

Over de machtsverhoudingen wil de bondscoach zich niet uitspreken. “In dit stadium heb je 1 kans op 2 om door te stoten. Alle ploegen die in de halve finales staan, verdienen hun plaats”, zei Siquet. “Alles kan op een wedstrijd. Dat zag je vandaag ook. Spanje was favoriet en speelde ons weg in de eerste helft. Maar het was toch België dat won, omdat we de mentale, fysieke en technische kracht vonden om alles om te buigen in de tweede helft.”

bron: Belga