23ste Belgian Pride Parade verwacht recordopkomst

23ste Belgian Pride Parade verwacht recordopkomst

De organisatie van het Belgian Pride Festival verwacht op zaterdag 19 mei een recordopkomst voor de 23ste Pride Parade. In totaal zullen 70 delegaties de straten van Brussel hullen in de regenboogkleuren en strijden voor veiligheid in de eigen buurt met het thema Your local power. Het festival ging op 4 mei officieel van start en zorgt voor twee weken van debatten, films, feestjes en expo’s voor en over de LGBTI+ gemeenschap.

Vandaag wordt om 18.00 uur in het Brussels Parlement de regenboogvlag gehesen en vanaf dan is het aftellen naar het orgelpunt, de Pride Parade.Op zaterdag 19 mei opent om 12.00 uur het Pride Village op de Kunstberg en kunnen bezoekers er terecht voor talrijke animaties. “Het belooft een topeditie te worden, zeker als het weer meezit,” zegt Elio De Bolle, coördinator van de Belgian Pride.

De Pride Parade zet zich om 14.30 uur in de Ravensteinstraat in gang. De praalwagens dalen af richting het Muntplein en De Brouckère om dan af te slaan op de Kleerkopersstraat en de achterkant van de Beurs te passeren. Nadien gaat de stoet via de Steenstraat terug omhoog om rond 17.00 uur te eindigen op de Keizerslaan.

Er worden tal van zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen voorzien om de dag optimaal te laten verlopen. Het parcours zal fysiek worden afgesloten met betonblokken aan alle straateindes en mensen zullen worden gecontroleerd bij het binnenkomen van de Pride Village.

bron: Belga