Hamilton rijdt probleemloos naar 64e zege, Vandoorne moet opgeven

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) heeft vandaag in Barcelona de Grote Prijs van Spanje gewonnen, de vijfde manche in het WK Formule 1. Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault) moest opgeven na problemen met zijn versnellingsbak. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya bleef Hamilton zijn Finse ploegmaat Valtteri Bottas en de Nederlander Max Verstappen (Red Bull-Renault) voor. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) viel net naast het podium.

Bij de start liep het al meteen mis voor Romain Grosjean (Haas-Ferrari). De Fransman verloor in een van de eerste bochten de controle over zijn bolide, tolde rond en tikte daarbij Pierre Gasly (Toro Rosso-Honda) en Niko Hulkenberg (Renault) aan. De safety car reed snel het circuit op en de drie moesten opgeven. Ook Vandoorne kende een slechte start. Hij ging even uit de eerste bocht en viel daardoor terug van plaats elf naar plaats veertien. Vooraan wipte Vettel meteen over Valtteri Bottas (Mercedes) naar de tweede plek, maar na een vlotte pitstop heroverde Bottas zijn tweede plek weer.

De Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) viel na 25 ronden uit met motorpech en ook Vandoorne viel na 46 ronden stil toen zijn versnellingsbak het begaf. Het betekende meteen het einde van de wedstrijd voor de Kortrijkzaan, die op een veertiende plaats reed, en zijn eerste opgave dit seizoen.

Ook Max Verstappen maakte weeral brokken. De Nederlander reed zijn voorvleugel kapot op de wagen van Sergej Sirotkin (Williams-Mercedes), maar zette zijn race toch voort en werd alsnog derde. Het is de eerste podiumplek van de Nederlander dit seizoen.

Vooraan kwam Hamilton nooit in de problemen, waardoor hij de 64e zege uit zijn carrière pakte. In de WK-ranking blijft de Brit aan de leiding staan, nu met 95 punten.

Bron: Belga