Ducarme roept justitie op “de regels te laten respecteren” rond Grote Moskee Brussel

Ducarme roept justitie op "de regels te laten respecteren" rond Grote Moskee Brussel

MR-minister van Middenstand, Landbouw en Maatschappelijke Integratie Denis Ducarme heeft vandaag het gerecht opgeroepen om “de regels te laten naleven” inzake het respect voor de rechtsstaat na onthullingen over de inhoud van de imamopleiding in het Arabisch aan de school van het Islamitisch en Cultureel Centrum van België (CICB) in de Grote Moskee van Brussel. “We hebben het recht om van de gerechtelijke autoriteiten te verwachten dat ze niet terughoudend zijn in een dergelijk dossier”, verklaarde hij vandaag in L’Invité op RTL-TVi. “We moeten niet terughoudend zijn over islamistische gedragingen. We mogen op dit vlak niet opnieuw de fouten uit het verleden maken. Bij dergelijke ontsporingen moeten de gerechtelijke autoriteiten de regels laten respecteren”, vervolgde Ducarme.

“Ik zeg al 15 jaar dat er in ons land problemen zijn met de imamopleidingen, maar niet bij alle opleidingen. Het islamisme – de extremistische versie van de islam, red. – is een pest”, zei de MR-minister.

Het coördinatieorgaan voor dreigingsanalyse OCAD schrijft in een vertrouwelijke rapport dat woensdag uitlekte, dat sommige Saoedische handboeken die in de Grote Moskee in Brussel gebruikt worden bij de opleiding van imams, antisemitisch zijn en oproepen tot de jihad.

bron: Belga