Belgen in het buitenland - Barcelona lijdt eerste competitienederlaag, Vermaelen valt geblesseerd uit

door
Belga
Leestijd 2 min.

FC Barcelona heeft zondag op de 37e en voorlaatste speeldag in de Spaanse Primera Division zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De Catalaanse landskampioen ging verrassend onderuit bij laagvlieger Levante. Na een onwaarschijnlijk doelpuntenfestival werd het 5-4. En wellicht nog belangrijker: Thomas Vermaelen viel geblesseerd uit. In de overbodige partij tegen Levante kregen enkele bankzitters speelminuten, ten koste van onder meer Lionel Messi. Zo verscheen Thomas Vermaelen voor de tweede keer op rij aan de aftrap bij de landskampioen. Veel plezier beleefde de blessuregevoelige "Verminator" echter niet. Na 28 minuten vroeg de centrale verdediger om vervanging, nadat hij bij een sprintduel een verkeerde beweging had gemaakt. Volgens Spaanse media liep de 32-jarige Vermaelen een hamstringblessure op.

Op het moment van de aftocht van Vermaelen stond Barça al 2-0 in het krijt door doelpunten van Emmanuel Boateng (9. en 30.). Philippe Coutinho (38.) milderde nog voor de rust. Na de pauze had Levante slechts tien minuten nodig om een 5-1 stand op het scorebord te toveren. Enis Bardhi (46. en 56.) en opnieuw Boateng (49.) stonden aan het kanon. Barcelona antwoordde snel via Coutinho (59. en 64.), die net als Boateng een hattrick maakte. Vanaf de penaltystip bracht Luis Suarez (71.) de landskampioen helemaal terug in de partij. De bezoekers gingen nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet. Barça ziet zijn droom om ongeslagen te blijven in La Liga zo uiteen spatten op een speeldag van het einde.

Bondscoach Roberto Martinez moet zich intussen toch wat zorgen maken over zijn verdedigers. Behalve Thomas Vermaelen vielen ook basisspeler Jan Vertonghen (Tottenham) en doublure Christian Kabasele (Watford) zondag uit. Jordan Lukaku heeft geregeld last van kwaaltjes. Verder liggen ook middenvelders Mousa Dembélé en Marouane Fellaini in de lappenmand. Aanvaller Romelu Lukaku is nog steeds op de sukkel met zijn enkel.

bron: Belga