WTA Madrid - Kvitova pakt na marathonmatch derde eindzege in Madrid

door
Belga
Leestijd 2 min.

Petra Kvitova (WTA 10) heeft zaterdag voor de derde keer het WTA-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid (gravel/6.685.828 dollar) op haar naam geschreven. Ze versloeg in de finale na een marathonmatch de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 20) in drie sets: 7-6 (8/6), 4-6 en 6-3. Na een gelijkopgaand begin ging Bertens in het zesde spel door de opslag van Kvitova. Maar de 28-jarige Tsjechische maakte het spelverlies meteen weer goed. Het verschil in de eerste set moest dus in de tiebreak gemaakt worden. Ook daarin gaven Kvitova en Bertens elkaar geen duimbreed toe. De 26-jarige Bertens werkte twee setpunten weg, maar het derde was er te veel aan. Kvitova pakte de eerste set na een uur en vijftien minuten met 7-6 (8/6).

In de tweede set kreeg het publiek in Madrid hetzelfde spelbeeld te zien. Eén fout op Kvitova's opslag was voor Bertens voldoende om de tweede set te pakken met 4-6. En ook in de derde en beslissende set was het lang nagelbijten, maar uiteindelijk bleek Kvitova toch de sterkste. Ze pakte de derde set met 6-3 en kon haar handen de lucht insteken. De partij nam maar liefst twee uur en 54 minuten in beslag.

Kvitova wint zo voor de derde keer het WTA-toernooi van Madrid, ze won het eerder al in 2011 en 2015. Dit seizoen is het de derde toernooizege voor de Tsjechische, nadat ze ook in het Russische Sint-Petersburg en het Qatarese Doha de eindoverwinning pakte. In totaal heeft ze nu 24 titels op haar palmares staan. Bertens pakte vijf WTA-eindzeges, alle vijf op gravel. Vorige maand won ze nog het WTA-toernooi van het Amerikaanse Charleston.

bron: Belga