Vierdaagse van Duinkerke – André Greipel pakt tweede zege

AFP / A. Weiss

André Greipel won zaterdag verrassend de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke. De Duitser is pas aan zijn vijfde wedstrijddag bezig na zijn val in Milaan-Sanremo, waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Hij heeft intussen al twee zeges achter zijn naam staan. In Soissons, de tweede etappe van deze Vierdaagse, liet Greipel woensdag iedereen achter zich. In Cassel finishte hij zaterdag afgescheiden. Indien de Duitser in de eerste etappe geen lead-out had gedaan voor Jasper De Buyst, waardoor hij 24 seconden verloor, was hij riant leider. Nu staat hij als derde geklasseerd op vier seconden van de nieuwe rozetruidrager Dimitri Claeys.
“Het was een lastige dag”, verklaarde Greipel na de vijfde rit. “We waren vrij vroeg met achttien man in de aanval gegaan en de opvolging van de beklimmingen van de Mont Cassel hakte er wel in. De laatste beklimming was echt zwaar. We waren dan nog met drie man over, maar iedereen deed wel zijn werk. Tot Claeys aan ging en ik naar zijn wiel kon rijden. Dan achtte ik mijn moment gekomen. Ik won ook al eens een etappe bergop in de Ronde van Luxemburg, dus dit is niet nieuw voor mij. Maar ik kan niet ontkennen dat het speciaal is een bergetappe te winnen”, lachte Greipel.
In tegenstelling tot andere edities van de Vierdaagse van Duinkerke is na de koninginnenrit nog niets beslist wat betreft het eindklassement. André Greipel kan nog eindlaureaat worden, want de slotetappe van zondag is traditioneel voer voor de sprinters.
“We zien wel. Ik ben alvast heel blij dat ik vandaag opnieuw heb kunnen winnen. Mijn tweede zege al in deze Vierdaagse van Duinkerke. En dit na een revalidatie van zeven weken. Nu denk ik nog niet aan de eindzege”, besloot de Duitser.

bron: Belga