KMI voelt nattigheid

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog met mooie zonnige momenten. In het westen van het land kunnen er zich buien ontwikkelen, eventueel met een onweerachtig karakter. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 18 graden in de kuststreek en 24 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost, krimpend naar oost. In het westen van het land draait de wind naar noordwestelijke richtingen. Vanavond en komende nacht blijft het wisselend bewolkt met over het westen nog steeds kans op onweerachtige buien, elders blijft het nog lange tijd droog. Later in de nacht of pas tegen de ochtend trekken er vanaf het zuiden buien over het land, die ook elders eventueel onweerachtig kunnen worden. De minima liggen tussen 10 en 13 graden. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke richtingen. Over de westelijke landshelft draait de wind stilaan naar het westen.

Morgen wordt het overwegend zwaarbewolkt en grijs met perioden van regen, in de voormiddag lokaal matige regenval en in het noordoosten mogelijk onweerachtige buien. In de namiddag valt er op de meeste plaatsen wat lichte regen of motregen bij tussenpozen. In het uiterste oosten en noordoosten is een onweerachtige bui ook dan nog mogelijk. Het wordt gevoelig koeler met maxima van 13 graden aan zee tot 18 graden in de Kempen. De wind wordt geleidelijk overal matig uit west tot later noordwest. Aan zee waait er een matige tot soms vrij krachtig noordwestelijke wind.

In de nacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met geleidelijk opnieuw wat meer perioden van regen vanaf het noordoosten. In de loop van de nacht wordt het ook op de meeste plaatsen mistig. De minima schommelen tussen 9 en 12 graden. De matige en aan zee overwegend vrij krachtige noordwestelijke wind draait naar noord.

Maandag verlaat in de voormiddag, onder impuls van een depressie boven Beieren, de laatste regen ons land richting Frankrijk en stroomt opnieuw warme lucht vanuit Nederland en Duitsland over ons land met brede opklaringen. In het uiterste zuiden van het land is eventueel nog een onweerachtige bui mogelijk in de namiddag. De maxima liggen tussen 18 graden aan de kust en 27 graden in de Kempen. De wind waait matig en aan zee vaak vrij krachtig uit noord tot noordoost.

bron: Belga