Bundesliga – Borussia Dortmund neemt afscheid van coach Peter Stöger

Bundesliga - Borussia Dortmund neemt afscheid van coach Peter Stöger

De Oostenrijker Peter Stöger zat zaterdagnamiddag op de slotspeeldag van de Bundesliga voor de laatste keer op de bank bij Borussia Dortmund. “Dit was mijn laatste wedstrijd voor Borussia”, zei de hoofdtrainer op de persconferentie na het met 3-1 verloren duel in en tegen Hoffenheim. “Het was al een tijdje gezamenlijk beslist dat ik er na het seizoen mee zou ophouden. Deze club heeft een nieuwe impuls en dus een nieuwe coach nodig”, zei de 52-jarige coach, die in december 2017 het roer overnam van Peter Bosz. Onder zijn leiding eindigde Borussia Dortmund als vierde in de Bundesliga en mag het weer aan de Champions League deelnemen.
Stöger, die eerder ontslagen werd bij Keulen, beschikte maar over een contract tot het einde van dit seizoen. Zijn aankondiging komt dus niet als een verrassing. Volgens Duitse media wil Borussia Dortmund graag verder met de Zwitser Lucien Favre, die nu nog trainer van OGC Nice is.
Nog op zaterdag namen de Borussen afscheid van clubicoon Roman Weidenfeller, die op 37-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen definitief aan de haak hangt. De Duitse doelman kwam in 2002 over van Kaiserslautern en bleef Borussia Dortmund zestien jaar trouw. Stöger gunde Weidenfeller een gepast afscheid. In de absolute slotseconden mocht de vijfvoudige Duitse international nog even invallen. Zo kon hij vanop het grasveld in Hoffenheim afscheid nemen van het voetbal en de fans.

bron: Belga