Axel Witsel en Tianjin Quanjian geven zege uit handen

Tianjin Quanjian, de ploeg van Axel Witsel, is er vandaag op de tiende speeldag in de Chinese Super League niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Shandong Luneng, de tweede in de stand. Het werd 1-1. Tianjin slikte in de slotminuten de gelijkmaker. Witsel en co. klommen halverwege de tweede helft nog op voorsprong via de Braziliaan Alexandre Pato en leken zo op weg naar hun vierde competitiezege. Diep in de blessuretijd kreeg Tianjin Quanjian evenwel het deksel op de neus. De Italiaanse spits Graziano Pelle maakte er alsnog 1-1 van. Rode Duivel Witsel maakte de match vol.

Tianjin Quanjian kent een moeilijk seizoensbegin. Na 10 speeldagen bezet de ploeg van coach Paulo Sousa (ex-trainer van o.a. Swansea, Leicester en Fiorentina) de elfde plaats met 12 punten. Dinsdag speelt Tianjin de terugwedstrijd van de achtste finales van de Aziatische Champions League. De heenmatch tegen Guangzhou Evergrande eindigde voor eigen publiek zoals ze begon (0-0).

Yannick Carrasco zakt morgen met Dalian Yifang af naar Jiangsu Suning. Vorige week boekte Dalian Yifang, mede dankzij een penaltytreffer van Carrasco, zijn eerste overwinning van het seizoen.