Zo voorkom je een foodcoma

Is die zak M&M's altijd sneller leeg dan gepland? Of lig jij na het avondeten steevast met een foodcoma in de zetel? Dan heb je je eigen eetgedrag wellicht niet onder controle. Met deze tips breng je daar verandering in.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Portiecontrole is key

Wie de gewoonte heeft om altijd wat extra voedsel te voorzien ‘voor de dag erna', eet vaak een pak meer dan gepland. Dit kan je voorkomen door vooraf je porties al vast te leggen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Deel je bord gewoon in vier, waarbij je een vierde vult met eiwitten, een vierde met koolhydraten en de rest met groenten. Simpel, maar effectief. Beloofd!

Zet restjes meteen in de frigo

Als je overschotten voor je op tafel laat staan, zal je merken dat alles na verloop van tijd toch in je maag verdwenen is. Bespaar jezelf die onvoorziene calorieën en zet restjes meteen fris in de frigo. Zo heb je je tafel ook gelijk opgeruimd. Win-win.

Eet voldoende

Zit je 's ochtends vol goede voornemens en sla je daarom alvast je ontbijt over? Geen goed idee. De kans is namelijk groot dat je bij de lunch dan twee keer zoveel calorieën naar binnen schrokt. Eet in plaats daarvan een eiwitrijk en suikerarm ontbijt waarvan je lang verzadigd blijft. Zo zal je merken dat je vanzelf minder honger hebt bij de lunch.

Opteer voor een kleiner bord

Wanneer je eet vanuit een kleiner bord, zal je automatisch kleinere porties opscheppen. Op lange termijn zal je hierdoor dus ook minder eten.

Trek tijd uit voor je maaltijd

Wie al zittend en met volle aandacht eet, zal vanzelf trager én minder eten. Kijk tijdens je maaltijd dus niet naar tv en leg de krant aan de kant. Concentreer je in plaats daarvan op de smaak van de ingrediënten en geniet ervan.