Reisinspiratie nodig? Vijf duurzame bestemmingen in Europa

Foto C. Goret

Heb je zonet voor de vierde keer dit jaar een vliegtuigticket geboekt? Dan is het misschien tijd om je reisgewoontes eens onder de loep te nemen. Je hebt immers geen urenlange vlucht nodig om mooie plekken te bereiken. Een overzicht! 

De Noorderalpen (Frankrijk)

Zin om te gaan trekken? De valleien van Chamonix en van Saint-Gervais les Bains in de Noorderalpen zijn uiterst geschikt voor trektochten. Je kan er gemakkelijker met de trein via Lyon of Parijs naartoe. En het is minstens even goed als Nepal!

Alicante (Spanje)

Zin om te feesten? Dan is Spanje het land bij uitstek. De steden van de oostkust worden gekenmerkt door het enorme aantal cafés en discotheken. Geef echter de voorkeur aan een verblijf in een gîte of een ‘pension’ in plaats van in een van de reuzenhotels op het stand. En het is minstens even goed als uitgaan in Cancun.

Les Calanques (Frankrijk)

Zin om van paradijselijke stranden te genieten? De Calanques hebben alles weg van een aards paradijs en bevinden zich op enkele minuten van Marseille, dat gemakkelijk bereikbaar is met de trein vanuit Brussel. Let er echter op dat je de regels van het park naleeft om het gebied te beschermen. En het is minstens even goed als de stranden op Hawaï!

Lapland (Zweden)

Zin om langs de poollandschappen te scheren? Zweeds Lapland is snel te bereiken met het vliegtuig en zelfs met de trein, met een Interrailpas. Naaldbossen, korte poolnachten, gletsjervalleien en eeuwenoude bergen … En het is minstens even goed als Groenland!

De Vlaamse steden (België)

Het Gentse belfort, het Leuvense begijnhof, het Antwerpse Plantin-Moretusmuseum… De Vlaamse steden zitten boordevol geschiedenis om te (her)ontdekken. En het is minstens even goed als een rondreis door de Marokkaanse keizerlijke steden.

Camille Goret