Thiem zorgt voor stunt en kegelt Nadal uit toernooi Madrid

door
Belga
Leestijd 2 min.

Rafael Nadal (ATP 1) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het ATP-toernooi in Madrid (gravel/6.200.860 euro). De Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 7) was in twee sets te sterk voor de gravelspecialist: 7-5 en 6-3. Het is meteen het eerste verlies op gravel voor Nadal in bijna een jaar. In een spannende eerste set, die meer dan een uur duurde, had Thiem bij 5-4 een setpunt, maar Nadal werkte het weg en kwam terug tot 5-5. Toch was Thiem niet uit zijn lood geslagen en hij ging opnieuw door de opslag van Nadal. Zijn tweede setbal was wel de goede en Thiem won de eerste set met 7-5. Ook in de tweede set kwam de Spanjaard niet in zijn spel. Thiem hield Nadal nu wat makkelijker af en won met 6-3. De wedstrijd duurde in totaal een uur en 56 minuten.

's Werelds nummer een Rafael Nadal had gisteren tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 16) nog het record van John McEnroe verbeterd door zijn vijftigste opeenvolgende set op eenzelfde ondergrond te winnen. McEnroe kwam in 1984 uit op 49 opeenvolgende gewonnen sets op hardcourt, terwijl Nadal nog net iets beter deed op zijn geliefde gravel.

Maar aan dat record kwam dus een einde tegen de Oostenrijker Dominic Thiem. Opvallend detail daarbij is dat de 24-jarige Thiem de laatste was die Nadal een nederlaag toediende op gravel. Dat gebeurde bijna een jaar geleden op 19 mei 2017 in de kwartfinales in Rome. Nu slaagde Thiem er dus opnieuw in de 31-jarige Spanjaard te verslaan op gravel.

bron: Belga