Cannes 2018 - "Another Day Of Life" enthousiast onthaald in Cannes

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Another Day Of Life", de Spaans-Pools-Belgische coproductie van Raúl de la Fuente en Damian Nenow, is enthousiast onthaald op het filmfestival van Cannes tijdens een speciale vertoning. De film bestaat voor 75 procent uit animatie. De rest zijn echte beelden, zoals actualiteitsbeelden van 1975, foto's en recente interviews met directe getuigen.

De film is geïnspireerd op de traumatische ervaringen van de Poolse journalist Ryszard Kapunscinski. De film gaat vooral over wat Kapunscinski meemaakte tijdens de Angolese burgeroorlog. Die burgeroorlog verscheurde het Afrikaanse land in de zomer van 1975. Nadien escaleerde het tot een internationaal conflict, dat tot 2007 heeft voortgeduurd. Door deze gebeurtenissen stelde de journalist zijn manier van leven in vraag. Dat alles heeft hij neergeschreven in het boek "Another Day of Life".

Het idee voor de film dateert al van tien jaar geleden. Effectief is er drie jaar lang aan gewerkt door een vijfhonderdtal mensen. De Vlaamse coproducent is Walking The Dog, de productiemaatschappij van Eric Goossens en Anton Roebben. "Ons deel van de productie was dertig à veertig procent. En dat werk is vooral gegaan naar environment", aldus Eric Goossens.

Als debuutfilm komt "Another Day Of Life" in aanmerking voor de Camera d'Or, de prijs voor de beste eerste film.

Bron: Belga