Brussels Airlines komt eind juni met groeiplan

Brussels Airlines komt eind juni met groeiplan

Eind juni zal Brussels Airlines een groeiplan voor de toekomst voorleggen. Dat heeft voorzitter Etienne Davignon gezegd tijdens een persconferentie. “Het klopt niet dat we een rookwolk willen creëren omtrent de toekomst van Brussels Airlines in de groep Eurowings. Er ligt nog steeds een groeiverhaal voor, en dat zal in juni duidelijk worden”, aldus Davignon. CEO Christina Foerster verontschuldigde zich tijdens de persconferentie uitgebreid voor de hinder die de reizigers ondervinden door de staking van de piloten volgende maandag en woensdag. Davignon benadrukte dat het voor de directie van de luchtvaartmaatschappij prioritair is om een oplossing te vinden voor het conflict met de piloten. “Ondanks de staking blijven wij onderhandelen, dat wil ik onderstrepen”, aldus de voorzitter. De directie hoopt de piloten met een nieuw voorstel maandag te kunnen overtuigen.

De luchtvaartmaatschappij maakte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 26 miljoen euro verlies. Maar verlies tijdens het eerste kwartaal is volgens Davignon wel een jaarlijks weerkerend gegeven, dat goedgemaakt moet worden tijdens de rest van het jaar. Bovendien is het verlies nu kleiner dan in dezelfde periode in 2017, “maar de verwachtingen voor de rest van 2018 zijn minder goed dan die voor 2017 waren”, klinkt het.

De directie van Brussels Airlines benadrukt dat de staking van maandag en woensdag de luchtvaartmaatschappij bijna 10 miljoen euro zal kosten. “Niet weinig voor een bedrijf dat over heel 2017 een nettowinst realiseerde van 15 miljoen euro.”

bron: Belga