Jupiler Pro League - Genk en Gent delen de punten, Buffalo's opnieuw vierde

Racing Genk en AA Gent hebben donderdag 1-1 gelijkgespeeld op de achtste speeldag van Play-off I. Gent viel op het einde met negen, maar raapte wel zijn eerste punt in vier wedstrijden. Beide teams doen nog altijd mee om Europees voetbal. Genk trok meteen ten aanval en was de betere ploeg in het openingskwartier, maar Gent kwam eerst tot scoren. Giorgi Chakvetadze speelde Yuya Kubo (15.) vrij, die de 0-1 in doel schoof. Chakvetadze moest na een dik halfuur al geblesseerd naar de kant, Samuel Kalu nam zijn plaats in. De Buffalo's kozen na hun doelpunt voor de organisatie, en Genk kon daar in het vervolg van de eerste helft nooit doorheen breken.

De eerste serieuze kans van de tweede helft was voor Gent. Roman Yaremchuk kreeg veel ruimte om aan te leggen, maar knalde op Danny Vukovic. Middenin de tweede helft viel aan de overkant toch de gelijkmaker. Clinton Mata schoot op de paal, Mbwana Samatta (66.) kon de rebound benutten en de 1-1 was een feit.

Genk voerde in de laatste twintig minuten de druk op, maar een sterk keepende Lovre Kalinic kon voor Gent een puntje bewaken. Na een foutieve tackle op Mata pakte Sigurd Rosted vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, maar Genk kon niet profiteren van de man-meer-situatie. Diep in de blessuretijd moest bij Gent zelfs nog een tweede man gaan douchen, want ook Brecht Dejaeghere pakte zjn tweede gele kaart. De Buffalo's hielden echter stand.

In het klassement springt Gent over Charleroi naar de vierde plaats, al hebben beide ploegen 33 punten. Genk blijft laatste met 32 punten.